Početna Crna hronika Policajci napadnuti u Futogu tokom intervencije zbog nereda u kafani

Policajci napadnuti u Futogu tokom intervencije zbog nereda u kafani

0

Dvojica policajaca napadnuti su sinoć u Futogu, dok su bili na dužnosti.

U Strukovnom udruženju policije navode da je do napada došlo kada su policajci intervenisali po pozivu građana, zbog nereda u jednom ugostiteljskom objektu.

– Policajci su oko 20.30 sati došli u taj objekat, ali je žena koja je narušavala javni red i mir otišla pre dolaska patrole. Pronašli su je u drugom objektu, u neposrednoj blizini, a kada su je poveli prema vozilu, počela je da doziva prijatelja, koji je fizički napao policajce. Udario je pesnicom prvo jednog, a zatim i drugog – kažu u udruženju “Dr Rudolf Arčibald Rajs”.

Muškarac i žena su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, zbog napada na službeno lice i nasilničkog ponašanja. Prema nezvaničnim informacijama, bili su pijani, a kod žene je pronađena i droga.

Od 2000. do aprila meseca prošle godine evidentirano je preko 23.600 krivičnih dela nad policijskim službenicima na dužnosti. U tom periodu je poginulo 13 policajaca, dok je 3.960 povređeno.

– To je svakako znak da je neophodna hitna reakcija države na prevenciji takvih događaja – kaže predsednik Strukovnog udruženja policije Nenad Ljubišić.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay