Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

0

Glavni pretres povodom otmice Gorana Cvijetića odložen je danas u novosadskom Višem sudu usled zdravstvenih problema Milana Latinovića, advokata jednog od petorice optuženih.

Na početku suđenja optuženi Goran Kovačević zvani Goranac, Božidar Bosnić, Nenad Stević, bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća i suspendovani beogradski policajac Vladica Rakić izjavili su pred sudskim većem kojim predsedava sudija Srđan Savić da su razumeli optužnicu i da se ne osećaju krivim za delo koje im se stavlja na teret, kao i da su Cvijetićevo „građansko hapšenje“ izveli sa namerom da ga predaju policiji, jer su ga smatrali odgovornim za ubistvo Teodore Kaćanski, nevenčane supruge Nenada Stevića, novembra 2016. godine, kao i za ranjavanje Nika Uskokovića rođaka optuženog Kovačevića i da su se plašili da oštećeni ne počini još neko krivično delo.

Podsetimo, Cvijetić je otet 22. maja 2017. godine na novosadskoj Detelinari na uglu ulica Kornelija Stankovića i Janka Čmelika kada su ga Kovačević, Bogdanović i Rakić uz upotrebu sile ubacili u kola, a zatim predali Steviću i Bosniću.

Žrtva otmice, Goran Cvijetić, novembra 2018. godine osuđen je na objedinjenu kaznu od 18 godina zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žabca i za podmetanje bombe pod službeni automobil Tomislava Bokana, bivšeg predsednika “Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav”.

Naredna ročišta zakazana su za 30. mart, 23. april i 1. jun.

Autor: M. Ćirić
Foto: Unsplash