Početna Crna hronika Preminuo novosadski advokat čije ubistvo je pokušano prošle godine

Preminuo novosadski advokat čije ubistvo je pokušano prošle godine

0

U Novom Sadu juče je, iznenada, preminuo advokat Branislav Travica (44). Za sada nije poznat uzrok smrti, ali podsećamo na to da ga je u januaru prošle godine u vikend-naselju u Sremskoj Kamenici napao okrivljeni Ranko Bezar.

Suđenje u tom postupku je u toku, a poslednje ročište je 28. septembra ove godine odloženo jer je branilac okrivljenog opet tražio izuzeće postupajućeg veća s predsadavajućim, ali i predsednika Višeg suda.

Suđenje u vezi sa ovim krivičnim delom nastavlja se 30. novembra saznali smo danas u novosadskom Višem sudu.

Prema navodima optužnice, 26. januara 2019. godine oko 14.20 časova, u naselju na području Sremske Kamenice u kojem oštećeni ima vikendicu, okrivljeni je u srednje alkoholisanom stanju, kad mu je sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, pokušao pištoljem da liši života Branislava Travicu, za koga se navodi da kao advokat obavlja poslove od javnog značaja pred sudskim i drugim javnim organima.

Optuženi je prišao Travici i u njega uperio pištolj, povukao obarač, ali pošto u cevi nije bilo metka, on nije opalio. Potom je pokušao da ga repetira i tako stavi metak u cev ali ga je oštećeni sprečio u tome tako što mu je oteo oružje i uspeo da savlada napadača.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay