Početna Crna hronika Suđenje vozaču iz Novog Sada za pogibiju učiteljice Tijane Bilić počinje 10....

Suđenje vozaču iz Novog Sada za pogibiju učiteljice Tijane Bilić počinje 10. maja

Optužnica protiv P.K. iz Novog Sada, koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula učiteljica Tijana Bilić, potvrđena je, a pripremno ročište je zakazano za 10. maj, piše Dnevnik.

Nesreća se dogodila 7. novembra prošle godine na Zrenjaninskom putu, a istraga protiv dvadesetjednogodišnjeg P.K. je pokrenuta zbog sumnje da je, kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem droga, ugrozio javni saobraćaj, što je za posledicu imalo smrt 36-godišnje žene.

Osumnjičeni mladić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji mu je poslednjui put produžen do 3. juna, potvrdila je za Dnevnik portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.

Tijana Bilić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Zrenjaninskom putu, u blizini skretanja za Kać, kada je na njen “reno klio” direktno naleteo P.K, vozeći “mercedes”. On je, prema nezvaničnim informacijama, vozio automobil kojem je istekla registracija, s probnom dozvolom, a analiza krvi uzete odmah nakon nesreće pokazala je da je bio pod uticajem kokaina i THC-a.

Od siline udarca, “reno klio” je sleteo s puta i završio prevrnut na krovu u polju, a vatrogasci su morali da seku smrskani automobil kako bi izvukli telo žene, koja je poginula na licu mesta.

Tijana Bilić je radila u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay