Početna Gastro NS Gastro NS: Zakamuflirani garež na krovu

Gastro NS: Zakamuflirani garež na krovu

0

wideb_59042_152887giardinoStisli neki rokovi na poslu, a Marfi ne spava: crko net u stanu.
Pakujem laptop jurcam u taksi… Do centra, izgovaram nervoznim tonom u glasu, wifi neophodan čim pre.
Gde bi mogao da bude najbolji bežični u gradu? Na krovu, naravno!

“Giardino” mi je mio iz nekih starih razloga. Ipak, nikad nisam probala ništa iz kuhinje, a kako se zver u stomaku razgalamila, da spojim lepo i korisno i “maznem” na brzaka nešto.
Na ulasku u lokal na krovu gde od nedavno možete i “da” da kažete, malo mi se zamantalo od kuhinjskih svaštarija. Ni malo radostan momenat…
Gladni ste, a miris koji dopire liči na garež.
Ljubazno me pozdravio mladi gospodin uljudno sačekavši da se raskomotim, izvadim laptop, sednem i namestim sve kako sam zamislila. Dopada mi se to. Nije “osica” koja napada s vrata, pre nego što ste stigli da se spustite na “meblo”. Znate na šta mislim? Iritantno, veoma.
20151127_102705
Dok vrtim jelovnik, premišljam se da li uopšte da jedem ovde, malko su papreni… Malko, pa još više.
Našla sam nešto što me neće izuti, a opet možda ću se i najesti. Grilovana piletina s povrćem: paprika, luk, šampinjoni, šargarepa, krompir, tikvica. Može, jednostavno je i… imam da platim.
Miris luka ubija, doslovno. Koliko li ću ga dobiti, ako se ovako oseti? Uf!
Ako je za utehu, net radi perfektno.
Stiže lepo obimna porcija, saliviram. Razmahujem escajgom i snimim pregoreli luk, crno zapečenu tikvicu, meso s tragovima svega što se peklo na roštilju…

20151127_105913Ukus u skladu s ovim što sam opisala: gorko, neslano, bez začina i – masno! A u prociji sve u paru: dve kriške tikvice, dve luka, isto toliko popreko sečenih šargarepa i cela dva šampinjona(?!)
Čak dva, pomislih.

Zakamuflirani garež: Ispod šarenila nalazi se ugljenisani luk i ono malko gareža što pliva u ulju...
Zakamuflirani garež: Ispod šarenila nalazi se ugljenisani luk i ono malko gareža što pliva u ulju…

Nije se štedelo na ulju, ali čemu toliko masnoće u grilovanom povrću?
Luk nisam smela da gledam dok sam jela, krompir u “gaćama” sam jedva okusila… ukratko, razmrljavila sam po tanjiru pojevši samo meso i papriku, jedino to nije pregorelo.
Morska so, biber, paprika, ništa od začina sa stola nije pomoglo da ovo jednostavno jelo, iz meni nepoznatih razloga masno – bude ukusno.
Odoh.

Kafa je i dalje odlična.