Početna Gastro NS Prvi festival “Rіba na trpezі” na Sunčanom keju

Prvi festival “Rіba na trpezі” na Sunčanom keju

Svojevrsni gastronomski festival “Riba na trpezi“ održaće se po prvi put od 4. do 7. jula na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Festival organizuju kompanija Color Medіa Communications i Udruženje “REKA” uz podršku Gradske uprave za privredu grada Novog Sada, Bio fish – Roda &Riba ribarnice i Apatinske pivare.

Svakog dana u periodu od 13 do 21 čas pripremaće se i služiti riblji specijaliteti iz Srbije i regiona, te će Novoѕađanі, ali i posetioci i turisti moći da uživaju u raznim ribljim đakonijama u prijatnom ambijentu, na samoj obali Dunava.

Veliki odziv Novosađana na nedavno održanom drugom po redu festivalu “Čarde i bande” potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline upotpunile su sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Osim riblje čorbe i raznih vrsta pečene ribe koje će pored lokalnih Čardi spremati i gosti iz regiona, posetioci će moći da probaju i Fish & Chips, Burgere od lososa i Lignje koje će obezbediti Bio fish – Roda &Riba ribarnica.