Početna Gastro NS Rumenačka pihtijada 20. novembra

Rumenačka pihtijada 20. novembra

0

Tradicionalna Rumenačka pihtijada, 18. po redu, biće održana u subotu, 20. novembra, od 10.30 sati na košarkaškom igralištu, u Ulici cara Lazara u Rumenki.

Članovi udruženja „Rumenačka pihtija 2003“, uz podelu pihtija i programa događaja, pozvali su građane duž Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu da naredne sedmice posete tu manifestiju.

Član organizacionog odbora 18. rumenačke pihtijade Bogdan Jančić pojasnio je da se ta manifestacija ovog puta održava u novembru, umesto na proleće.

– Kuvaćemo 1.000 litara pihtija, a program će početi oko 10.30 časova, u kom će učestvovati kulturno-umetnička društva, biće organizovana izložba raznih proizvoda i gurmanluka, ali i prodaja i degustacija pihtija – kazao je Jančić.

– Takmičari će svoje uzorke pihtije predati na dan održavanja manifestacije u Lovačkom domu od 10 časova, a proglašenje pobednika planirano je za 14 časova, za koje smo pripremili nagrade i pehare. Prijave su još u toku, a uprkos situaciji s koronavirusom, kao i svake godine, očekujemo učesnike iz Mađarske, Republike Srpske i Severne Makedonije – dodao je.

Kako je kazao, pihtije su stari specijalitet, koji se najčešće priprema od prasetine, mora biti prozirna, želatinasta, da je dobrog ukusa i dobro začinjena belim lukom i mlevenom crvenom paprikom.

Izvor: novisad.com
Foto: Wikipedia