Početna Gradske teme 180 Novosađana se prijavilo za testiranje MobiWallet-a

180 Novosađana se prijavilo za testiranje MobiWallet-a

0

autobusi_2

Oko 180 Novosađana prijavilo se za učešće u probnom radu aplikacije MobiWallet, preko koje se kupuju karte za prevoz gradskim autobusom. Nakon selekcije, volonteri će ovu aplikaciju moći da koriste za kupovinu pojedinačnih karata za vožnju, ali i za kupovinu paketa od deset karata, dok će uskoro biti dostupna i opcija kupovine mesečne karte.

Osim kupovine karte telefonom, ta aplikacija omogućava i da korisnici u svakom trenutku saznaju gde je autobus koji čekaju na stanici, procenu vremena njegovog dolaska na stanicu, a i informacije o ekološkom stanju delova grada.

Ostale funkcije koje će naknadno biti stavljene na raspolaganje korisnicima aplikacije su servis za informisanje o gradskim znamenitostima, kao i mogućnost uvida u raspoloživi broj bicikala na rent-a-bike stanicama. MobiWallet aplikacija trenutno je dostupna korisnicima pametnih telefona s “android” operativnim sistemom, međutim, radi se i na verziji za iOS mobilne telefone, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Osim Novog Sada, MobiWallet projekat realizuje se i u Santanderu (Španija), Firenci (Italija) i u regionu Vest Midlends (Velika Britanija).

Autor i foto: Dnevnik