Početna Gradske teme “Čistoći” oboren tender za izbor advokata

“Čistoći” oboren tender za izbor advokata

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Republička komisija za zaštitu prava ponuđača poništila je tender JKP “Čistoća” za izbor advokata jer je favorizovao samo određene ponuđače. Ovaj tender vredan 2.990.000 dinara je poništen nakon primedbe jednog ponuđača, koji je ukazao da u dokumentaciji stoji da prednost imaju advokati koji su u prošloj godini imali 300 parničnih postupaka pred sudom.

Kako je komisija ocenila da “Čistoća” nije u dokumentaciji jasno i precizno objasnila zbog čega je neko ko ima 300 predmeta bolji od onog ko je vodio 50 ili 100 predmeta, tender je poništen. Komisija je navela i da je ovim načinom definisanja uslova favorizovan određeni ponuđač, pri čemu nije poznato ko je ispunjavao uslove, jer je javna nabavka prekinuta pre nego što je obavljeno i otvaranje ponuda.

Podsetimo da se već godinama beleže slučajevi da javna preduzeća u Novom Sadu za sume od nekoliko stotina hiljada do više miliona dinara godišnje angažuju privatne advokate za zastupanje pred sudovima i da se često ispostavi da su to ljudi bliski nekoj političkoj opciji.

Autor i foto: 021.rs