Početna Gradske teme 29 prodavnica i lokala ženama nudi popust u subotu!

29 prodavnica i lokala ženama nudi popust u subotu!

Apelu Komisije za rodnu ravnopravnost novosadske skupštine za učestvovanje u akciji “Dan jednakih plata“, do sada se odazvalo 29 privrednika u Novom Sadu.

Akcija “Dan jednakih plata”, tokom koje bi se ženama omogućila kupovina proizvoda uz popust, prvi put se organizuje u Srbiji, a cilj je da se pre svega skrene pažnja na neravnopravan položaj žena.

Razlika u platama između muškaraca i žena, prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji iznosi 11 odsto i mi smo odlučile da pozovemo privredne subjekte da se odazovu akciji “Dan jednakih plata”, budu društveno odgovorni i doprinesu podizanju svesti o potrebi za rodnom ravnopravnošću“, poručila je predsednica Komisije Mirjana Vasilić.

Do sada su se odazvali sledeći privredni subjekti i u njima će ženama biti omogućen popust od 11 odsto: Sani optik u Ulici Nikole Pašića 16, San Marco na Bulevaru Mihajla Pupina 1/II (Bazar), Fitnes centar World class na Bulevaru Mihajla Pupina 1/III (Bazar), Veterinarska ambulanta Darvin u Ulici Bate Brkića 32, MPK – Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Ulici mitropolita Stratimirovića 110 (Sremski Karlovci), pab “Two dogs” u Zmaj Jovinoj 12, prenoćište “Kamenjar” na Kamenjaru 95, Shoes star u BIG-u, salaš Drevna u Podunavskoj ulici, apoteke “Iris” (sve apoteke na teritoriji Novog Sada), TRK Perfetto (Merkator), Alexandar cosmetics u Miše Dimitrijevića 1, BIT – Business @ Information Tehnologz School u Modeni 5, Gorenje Studio Novi Sad na Bulevaru vojvode Stepe 38, Medlab u Ilije Ognjanovića, Mikromarket Novi Sad (sve prodavnice u Novom Sadu), E-Gimnazija u Radničkoj ulici, Obuća Stefano na Spensu, Oossesion duo na Spensu, Srebro fantasy na Spensu, Kopitarna na Spensu, Shooter na Spensu, Promise na Spensu, Gardinovački galerija na Spensu, Notex na Spensu, RGB Light na Spensu, Arena Cineplex, Galerija satova “Berić” (sve prodavnice u Novom Sadu) i P.S. Fashion u BIG-u.

Akcija će se održati u subotu, 10. juna, a privrednici koji žele da učestvuju u njoj još uvek imaju vremena da se prijave Komisiji za rodnu ravnopravnost Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here