Početna Gradske teme Prihvaćen predlog da se “Radosno detinjstvo” deli na osam ustanova!

Prihvaćen predlog da se “Radosno detinjstvo” deli na osam ustanova!

Na jučerašnjoj sednici Saveta za obrazovanje i sport razmatran je i većinom glasova prihvaćen Predlog odluke o mreži ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji grada Novog Sada, kojim se predlaže deljenje celovitog „Radosnog detinjstva“ na osam ustanova.

Kako je objašnjeno, razlog za donošenje je usklađivanje sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS“ broj 18/10).

Mrežu predškolskih ustanova Predlogom te odluke čini osam celina: „Riznica“ Petrovaradin, Ulica Jože Vlahovića bb; „Lastavica“ Veternik, Paunova ulica 4 i u Novom Sadu „Miroslav Antić“, Ulica Janka Čmelika 87; „Plava zvezda“, Čenejska ulica 50; „Jovan Jovanović Zmaj“, Ulica Bate Brkića 1/A; „Stari grad“, Ulica Pavla Simića 9; „Pčelica Maja“, Ulica Branimira Ćosića 40 i „Dečja planeta“, Ulica Narodnog fronta 42.

Predlogom odluke propisuje se da će Predškolska ustanova „Riznica“ obavljati delatnost vaspitanja i obrazovanja i u objektu u Sremskim Karlovcima, Karađorđeva ulica 36, do formiranja Predškolske ustanove na teritoriji opštine Sremski Karlovci.

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine podržali su predloženu mrežu ustanova predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Izvor: Dnevnik

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here