Početna Gradske teme Advokatska komora Vojvodine krajem juna bira novo rukovodstvo

Advokatska komora Vojvodine krajem juna bira novo rukovodstvo

0

Izborna Skupština Advokatske komore Vojvodine konačno je zakazana i to za 24. jun ove godine. Upravni odbor Komore odlučio se za ovaj potez nakon što je Ogranku u Novom Sadu dao dodatni rok za sprovođenje unutrašnjih izbora za organe, a taj rok je 24. maj.

Kako je za 021 još ranije rečeno u AKV, jedino Ogranak ove organizacije u Novom Sadu nije na regularan način odabrao svoje predstavnike i organe, što znači da nisu ispunjeni uslovi za biranje novih rukovodilaca Komore.

Sadašnjem rukovodstvu AKV mandat ne može da istekne dok se ne odabere novo rukovodstvo, a da bi to bilo učinjeno, svih šest ogranaka mora da izabere svoje predstavnike. Pet ogranaka već ih je odabralo na jedan način dok je, prema tvrdnjama AKV, novosadski ogranak to jedini učinio na nezakonit način. Sada im se, kažu u Komori, daje nova prilika da sprovedu izbore regularno i da se izađe na izbore.

Tenzije u Advokatskoj komori Vojvodine traju već mesecima, zbog borbe za mesto predsednika ove strukovne organizacije advokata. Poslednjih meseci bilo je raznih pritisaka, pretnji, kao i “noćnih sastanaka” uključenih strana, o čemu su za 021 svedočili sagovornici u Komori i Ogranku. Nije zanemarljiva ni činjenica da na računu AKV postoji pozamašna suma novca.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs
Foto: Pixabay