Početna Gradske teme Novosadski rukometaši i rukometašice ostvarili ogroman uspeh na Međunarodnom turniru “DO-KUP” u...

Novosadski rukometaši i rukometašice ostvarili ogroman uspeh na Međunarodnom turniru “DO-KUP” u Dortmundu

0

Rukometaše i rukometašice, koji su ostvarili ogroman uspeh na Međunarodnom turniru “DO-KUP” u Dortmundu, primio je u Gradskoj kući član Gradsko veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Ovaj prestižni turnir je održan već 21 put, a rukometne reprezentativne selekcije Grada Novog Sada su bile učesnice čak 15 puta do sada. Muška selekcija je sedam puta uspela da osvoji titulu šampiona, dok je ženska selekcija posle niza srebrnih i bronzanih medalja, ove godine uspela da se okiti onom najsjajnijom zajedno sa rukometašima iz muške selekcije.

“Mladi rukometaši i rukometašice su osvajanjem zlatne medalje još jednom opravdali kvalitet koji poseduju. Grad Novi Sad je više nego zahvalan ovim mladim ljudima, kao i stručnom sportskom timu koji ih je vodio putem uspeha, jer su proneli ime našeg grada Evropom na najleši način. Ponosni smo što će ovogodišnji kup u Dortmundu biti upamćen po selekcijama iz našeg grada, koje su pokazale kako se postaje šampion. Gradska uprava za sport i omladinu je prema Planu i programu za 2017. godinu finansirala Gradski rukometni savez i podržala projekat odlaska sportista za Dortmund, a oni su nam uzvratili na najlepši način – osvajanjem zlata u muškoj i u ženskoj konkurenciji. To je pokazatelj da treba da ulažemo u mlađe selekcije, jer nije dovoljno da se klubovi samo koncentrišu na prvi tim. Mora se razmišljati unapred o onome što će doći posle, o ulaganju u budućnost”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Selektor i trener ženske ekipe Dragan Vrbović rekao je da je prezadovoljan osvojenim prvim mestom u ženskoj konkurenciji i naglasio da se razmišlja o formiranju ženskog rukometnog kluba u narenom periodu. U ime Gradskog rukometnog saveza Novi Sad i stručnog štaba reprezentativnih selekcija obratili su se predsednik Upravnog odbora Gradskog rukometnog saveza Novi Sad Vitomir Vučković, kao i gospodin Stevan Popov iz Saveza. Pored čestitki mladim rukometašima i rukometašicama, oni su uputili zahvalnost gradonačelniku Milošu Vučeviću i Gradskoj upravi za sport i omladinu koji su imali sluha za potrebe mladih sportista.

Autor: NsHronika