Početna Gradske teme Ambasador Ukrajine posetio Novi Sad

Ambasador Ukrajine posetio Novi Sad

ambasador ukrajne9 21decembar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Oleksandra Aleksandrovića. Gradonačelnik Vučević poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu istakavši da Novi Sad kao privredni, univerzitetski, administrativni i kulturni centar regiona mnogo polaže na međunarodnu saradnju.

Reč je o prvoj zvaničnoj poseti aktuelnog ambasadora Ukrajine Novom Sadu, koji se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Novi Sad. Gradonačelnik i ambasador razgovarali su o mogućnostima za ostvarivanje bliže saradnje u vitalnim oblastima kao što su privreda, obrazovanje i kultura, kao i da se aktuelizuje saradnja između Novog Sada i Lavova započeta još 1999. godine.

Gradonačelnik je istakao da je saradnja Grada sa Nacionalnim savetom ukrajinske nacionalne manjine odlična i da su predstavnici Saveta učestvovali i na prvom Festivalu slovenske pismenosti i kulture u Novom Sadu.

Novi Sad uvek i svuda traži partnere za razmenjeivanje znanja i preduzimanje zajedničkih poduhavta od kojih šira društvena zajednica ima korist. Grad je ozbiljan kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, i uvek podržavamo projekte koji oslikavaju različite kulture u Novom Sadu, kao i međunarodnu kulturnu razmenu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Na sastanku ambasadora Ukrajine i novosadskog gradonačelnika dogovoreno je da će u narednom periodu biti preduzeti koraci na konkretizovanju saradničkih odnosa i uspostavljanju bližih veza.

Autor: NsHronika.rs