Početna Gradske teme Bejzbol vikend u Novom Sadu

Bejzbol vikend u Novom Sadu

0

baseball-1091211_640

Sala Osnovne škole “Prva vojvođanska brigada” u Novom Sadu ovog vikenda bila je u znaku bejzbola. Devojčice i dečaci mlađi od 15 godina iz osam ekipa iz zemlje i regiona nastupilo je na desetom turniru u organizaciji Bejzbol i softbol kluba “Novi Sad”, a najbolji su bili gosti iz Slovenije.

Deca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bugarske, njih više od 120, u Novom Sadu provelo je dva uzbudljiva takmičarska dana, a vrhunac neizvesnosti viđen je baš u finalu. Domaći Novi Sad bolje je otvorio meč sa Ježicom i dugo vodio, da bi ekipa iz Ljubljane, odličnom igrom u četvrtom iningu, uspela na napravi preokret i na kraju slavi 14:13. Sve u svemu, uz pravila nešto drugačija u odnosu na varijantu na otvorenom, vikend je prošao izuzetno dinamično.

– Osnovna razlika u pravilima je što loptu izbacuje mašina. To se radi da bi se dobilo na brzini, jer ovde se za dva dana odigra dvadeset mečeva koji traju po četrdeset minuta – kaže Nikola Vučević, BSK “Novi Sad”.

Neki od mališana pozitivno su odreagovali na promociju bejzbola po školama, nekima su ljubav prema toj igri preneli roditelji, ali svima je zajedničko to što bi sport u koji su se zaljubili svakako preporučili svim vršnjacima.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay