Početna Gradske teme Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

0

Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu biće izabran narednog ponedeljka, 12. aprila, na sednici Saveta UNS.

Ko su kandidati za novog rektora i za prorektorski tim utvrdiće se 8. aprila na sednici Senata, poručuju u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Aktuelnom rektoru Dejanu Jakšiću sa Ekonomskog fakulteta ističe trogodišnji mandat, kao i prorektorskom timu koji je odabrao. Njega su činili prorektor za nastavu i studentske aktivnosti Sanja Podunavac Kuzmanović sa Tehnološkog fakulteta, prorektor za nauku Stevan Stankovski sa Fakulteta tehničkih nauka, prorektor za finansije i organizaciju Vladislav Zekić sa Poljoprivrednog fakulteta, kao i prorektor za međunarodnu saradnju Dejan Madić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Iako je izabran na funkciju, Stevan Stankovski više nije na spisku prorektora na sajtu Univerziteta u Novom Sadu – kako saznajemo, on je pre oko pola godine podneo ostavku.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, na rektorsku poziciju ovog puta pretenduju dva aktuelna prorektora – Sanja Podunavac Kuzmanović i Dejan Madić. Nijednog od kandidata nije, kako saznajemo, predložio njihov matični fakultet.

Mandat novom rektoru počinje 1. oktobra 2021. godine i traje do 30. septembra 2024. godine.

Kandidate za rektore predlažu nastavno-naučna veća fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta, kao i stručna veća i to većinom glasova od ukupnog broja članova veća.

Konačnu reč daje pomenuti Savet Univerziteta u Novom Sadu, koji čini 14 predstavnika različitih fakulteta, tri predstavnika instituta, devetoro predstavnika osnivača i petoro predstavnika studenata. Ko sve čini Savet saznajte na OVOM LINKU.

Izvor: 021
Foto: Wikipedia