Početna Gradske teme Borko Stefanović i Dragan Maksimović protiv urbanističke katastrofe u Novom Sadu

Borko Stefanović i Dragan Maksimović protiv urbanističke katastrofe u Novom Sadu

0

Borko Stefanovic

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović upozorio je javnost da rušenje stare zgrade Komunalne banke u centru Novog Sada i uklanjanje jermenskog spomenika, prikazuje kako to izgleda budućnost u koju veruje Srpska napredna stranka.

Stefanović je rekao da se zbog njihovih kumova i investitora menjaju urbanistički planovi, a dozvole dobijaju na ekspresan način.
On se osvrnuo i na prodaju parcele kod Spensa, za koju je već zakazano javno nadmetanje 20. aprila.

Ne znaju kako da podmažu masnu gusku kao ‘Lear’ koji su doveli na poljanu da otvaraju nepostojeću fabriku. Ono što su uradili sa Beogradom na vodi, koji je nepostojeći projekat i pljačka veka, hoće da urade u Novom Sadu, kod Spensa i glavne pošte – upozorio je Stefanović.

Kandidat Levice Srbije za gradonačelnika Novog Sada Dragan Maksimović rekao je da je “objekat srušen po volji gradskih čelnika koji ne poštuju urbanistički plan i na zahtev investitora im izlaze u susret.”

Maksimović je dodao da su investicije dobrodošle, ali da moraju da se poštuju standardi i da ne može prema meri investitora grad da uređuje svoje ulice i jednokratno menja urbanistički plan.

Stefanović i Maksimović uložili su protest zbog ovakvog razvoja događaja, a lider Levice Srbije dodao je i da razmatra mogućnost podnošenja krivične prijave ukoliko se izgradnja solitera nastavi.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo