Početna Politika LSV: Što se žuri sa privatizacijom Luke Novi Sad?

LSV: Što se žuri sa privatizacijom Luke Novi Sad?

0

ThinkstockPhotos-161370940

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva objašnjenje od Ministarstva privrede zbog čega je u sred izbora pokrenuta prodaja jedine luke u celoj državi koja radi, i pri tome posluje pozitivno sa profitom, koji uredno uplaćuje u budžet.

Celokupna situacija o kojoj vlada kolektivna tišina, jer uprava Luke uporno odbija da bilo šta kaže, a novosadska vlast se, očekivano, “pravi mrtva”, neodoljivo podseća na već odigran scenario sa privatizacijom NIS-a, u kojem sve centralističke vlasti redom arče imovinu Autonomne Pokrajine Vojvodine kao da su je sami stekli – kaže se u saopštenju LSV.

Dodaje se da LSV neće dozvoliti izvođenje još jednog “igrokaza s ciljem privatizovanja vojvođanske i novosadske imovine bez detaljne analize, javne rasprave i svih relevantnih procena ekonomske struke, ali i građana Vojvodine”.

Ministar privrede Željko Sertić nedavno je izjavio da strateški partner u Luci Novi Sad, kao i u drugim lukama, može da bude operater i da ne može da bude vlasnik zemlje ili infrastrukture.

Zato je važno da ministar Sertić hitno odgovori na pitanje koji je njegov motiv da nekome, zaklonjen iza buke predizborne kampanje, pokloni koncesiju na očigledan profit? – zaključuju u LSV.

Izvor: RTV
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos