Početna Gradske teme “Čistoća” izdvaja 28,8 miliona za obezbeđivanje objekata i opreme

“Čistoća” izdvaja 28,8 miliona za obezbeđivanje objekata i opreme

Za obezbeđivanje imovine i objekata, JKP „Čistoća” će izdvojiti gotovo 28,8 miliona dinara, s PDV-om, na godišnjem nivou, a rukovodstvo tog preduzeća odlučilo je da ugovor dodeli grupi ponuđača, odnosno firmama „Ipon bezbednost” i „G4S secure solutions ”, s kojima su i ranije sarađivali i angažovali ih, između ostalog, i za čuvanje komunalne opreme i kontejnerskih mesta širom grada.

Komunalno preduzeće ovog puta angažuje privatno obezbeđenje da štiti Gradsku deponiju, kao i sedište preduzeća na Sentandrejskom putu, 24 časa dnevno tokom cele godine.

Kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, „Čistoći” će biti potrebno 29 radnika, koji će biti angažovani okvirno 61.560 sati godišnje. Privatno obezbeđenje će obilaziti i štititi ulaze, upravne zgrade, magacine, radionice, različitu opremu i zaposlene, a po potrebi i mehanizaciju na terenu. Odabrane firme će na zahtev „Čistoće” o svom trošku, kada i ako to bude potrebno, morati da postave sistem za elektronsku verifikaciju pripadnika obezbeđenja, koji će, između ostalog, pratiti njihove aktivnosti.

Osim toga, kako je navedeno, ukoliko to od njih bude zahtevano, moraće da na objektima komunalnog preduzeća postave opremu za detekciju pokreta, a na Deponiji i da koriste termovizijsku kameru za osmatranje.

Interesantan je podatak da su na tenderu JKP „Čistoća” učestvovala tri preduzeća, a kako je u odluci o dodeli ugovora objašnjeno, samo su „Ipon bezbednost” i „G4S secure solutions” ispunili sve kriterijume.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay