Početna Gradske teme “Čistoća” ponovo apeluje na Novosađane da ne prave divlje deponije

“Čistoća” ponovo apeluje na Novosađane da ne prave divlje deponije

Veliki kontejneri za krupni otpad bili su postavljeni prethodna dva dana na Vidovdanskom naselju, odakle će biti premešteni u Čenej gde će građani moći da odlažu dotrajali nameštaj, sanitarije i drugi krupan otpad.

Zbog velikog broja divljih deponija, koje pojedini građani prave svakodnevno, a koje radnici JKP „Čistoća“ svakodnevno uklanjaju, ovo preduzeće je ponovilo apel Novosađanima da se ponašaju savesno i pomognu im da Novi Sad održe čistim i urednim.
– Redovno uklanjamo divlje deponije na teritoriji Novog Sada, ali, takođe, redovno apelujemo i na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana. Podsećamo da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno, a prostor gde se istovara pristupačan – kaže direktor „Čistoće“ Vladimir Zelenović.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od 5 m³ mogu da se jave telefonom, na broj 021/6333-884, lokal 126, u vremenu od 8 do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude.

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50 hiljada do milion dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay