Početna Gradske teme Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu

Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu

Učenici veterničke Osnovne škole „Marija Trandafil“ na poseban način obeležili su Dan žena – 8. mart. Umesto cveća i čokolada, kupovali su i poklanjali medenjake i čestitke, a sav prikupljen novac biće uplaćen na račun učenika ove škole Borislava Stanojevića, koji ima cerebralnu paralizu.

Akciju „Deca velikog srca“ su osmislili Borislavovi drugari iz razreda i njihova učiteljica Alenka Oreščanin, a u njenom ostvarivanju pomogli su i iz Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“, kao i iz Udruženja prevremeno rođene dece „Optimistik“, grupe „Mame Novosađanke“ i firme „Peris inženjering“, koja je pomogla u štampanju čestitki koje je Borislav sam ukrasio.

– Fokus ove akcije je na našem Bori, koji je izuzetno pozitivna osoba, uvek je raspoložen i izuzetno iskren, a pored toga je i svima omiljeni drugar. Borislav je sa nama od prvog razreda, a trenutno se borimo da prohoda i uz njega smo i srcem i dušom. Njega čeka druga faza lečenja, nakon prve, koja je bila u decembru, kada je operisan u Rusiji – rekla je za Dnevnik učiteljica trećeg razreda Alenka Oreščanin.

Ovo nije prva humanitarna akcija za Borislava. Drugari iz razreda i škole su ranije prodavali igračke na ulici, kako bi što pre prikupili novac za njegovo lečenje. U akciju su se uključili svi učenici i zaposleni u školi, koji su se odrekli svih poklona, kao i školski sindikat.

– Medena srca su simbolična jer ih prodaju deca ogromnih srca, kojima smo beskrajno zahvalni – rekla je Borina majka Ivana Stanojević.

Da bi pomogli Bori, u planu su humanitarni turniri, bazari i tezge za prodaju slatkiša na pijaci.

Ukoliko to žele, sugrađani imaju priliku da Borislavu pomognu da napravi svoje prve korake i uplatom na dinarski i devizni račun, kao i slanjem SMS poruke sadržaja 887 na broj 3030.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay