Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na odeljenju intezivna terapija. Kao samohrana majka ona je borac i veliki heroj u očima svoje ćerke ceo njen život, a sada i brojnih drugih ljudi čije živote spašava tako što se bori protiv koronavirusa.

“Pre više od mesec dana moja mama je otišla u rat protiv nepoznatog neprijatelja zbog svih nas. Još se nije vratila i još me nije zagrlila. Dok se cela njena porodica moli za zdravlje svih nas, pa i nje, ona radi duge i teške smene da bi pobedila virus. Nikada u životu nije bežala od problema, pa to neće uraditi ni sad, a uvek do sada je iz svake bitke izlazila kao moj pobednik. Apelujem da ostanete kod kuće da bismo ja i mnoga druga deca medicinskih radnika mogli što pre ponovo da zagrlimo svoje roditelje. Ona zarad vas ne može da ostane u svom domu, ali zbog nje i mnogih drugih vi možete. Ona je moj heroj. Čuvajmo jedni druge” – poručuje Maša Babin Lacić, Janina ćerka.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva