Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je pedagog Nebojša Nikolić

Današnji “Heroj dana” je pedagog Nebojša Nikolić

0
Pisma podrške prijateljima

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Nebojša Nikolić koji je od početka vanrednog stanja pokrenuo veliki broj humanitarnih akcija. Nebojša je specijalni pedagog, predsednik Udruženja “Vitezovi osmeha” i veliki humanista. U okviru Stambene zajednice Bulevar patrijarha Pavla 113, od početka epidemije organizovao je timove za dodatnu svakodnevnu dezinfekciju cele zgrade za koju je lično obezbedio sredstva. Takođe, za svu decu u zgradi organizovao je akciju “Slatka sreda” – za ukupno 32 deteta, kojima je svake srede uveče podeljen besplatan paket slatkiša kao vid motivacije za poštovanje mera izolacije tokom vanrednog stanja. Pored svega, dodatno je obezbedio i edukativni materijal i knjige “Pažljivkova pravila u saobraćaju” za mališane u zgradi.

Edukativni materijali za decu

Nebojša je izuzetno aktivan i na širem polju, pa je tako, u okviru svoje mesne zajednice, svakodnevno angažovan kao volonter i učestvuje u dostavljanju namirnica i lekova starijim sugrađanima. Međutim, tu nije kraj, ovaj veliki humanista organizovao je i donaciju za manastire Grabovo i Sveti Romanvolonterski se priključio akcijama organizacije “Čepom do osmeha” za pakovanje humanitarnih paketa; poslao 80 pisama podrške prijateljima u zemlji sa igrama za mentalno osnaživanje; obezbedio teško dostupne lekove za nekoliko porodica;  svakodnevno brine o penzionerima u svojoj zgradi, svojim bivšim profesorima i starijim kolegama; organizovao je višenedeljni online “Maraton znanja” putem društvenih mreža; poklonio zbirke pesama medicinskim radnicima, apotekarima i pekarima; pružio online podršku deci u učenju i uz sve ovo, svakodnevno priprema nastavne listiće za svoje učenike u okviru redovnih aktivnosti. Nebojša je heroj velikog srca, koji nesebično pomaže i brine o našim sugrađanima, od najmlađih do najstarijih. Zbog svega navedenog, Nebojša je naš “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva