Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je pedagog Nebojša Nikolić

Današnji “Heroj dana” je pedagog Nebojša Nikolić

Pisma podrške prijateljima

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Nebojša Nikolić koji je od početka vanrednog stanja pokrenuo veliki broj humanitarnih akcija. Nebojša je specijalni pedagog, predsednik Udruženja “Vitezovi osmeha” i veliki humanista. U okviru Stambene zajednice Bulevar patrijarha Pavla 113, od početka epidemije organizovao je timove za dodatnu svakodnevnu dezinfekciju cele zgrade za koju je lično obezbedio sredstva. Takođe, za svu decu u zgradi organizovao je akciju “Slatka sreda” – za ukupno 32 deteta, kojima je svake srede uveče podeljen besplatan paket slatkiša kao vid motivacije za poštovanje mera izolacije tokom vanrednog stanja. Pored svega, dodatno je obezbedio i edukativni materijal i knjige “Pažljivkova pravila u saobraćaju” za mališane u zgradi.

Edukativni materijali za decu

Nebojša je izuzetno aktivan i na širem polju, pa je tako, u okviru svoje mesne zajednice, svakodnevno angažovan kao volonter i učestvuje u dostavljanju namirnica i lekova starijim sugrađanima. Međutim, tu nije kraj, ovaj veliki humanista organizovao je i donaciju za manastire Grabovo i Sveti Romanvolonterski se priključio akcijama organizacije “Čepom do osmeha” za pakovanje humanitarnih paketa; poslao 80 pisama podrške prijateljima u zemlji sa igrama za mentalno osnaživanje; obezbedio teško dostupne lekove za nekoliko porodica;  svakodnevno brine o penzionerima u svojoj zgradi, svojim bivšim profesorima i starijim kolegama; organizovao je višenedeljni online “Maraton znanja” putem društvenih mreža; poklonio zbirke pesama medicinskim radnicima, apotekarima i pekarima; pružio online podršku deci u učenju i uz sve ovo, svakodnevno priprema nastavne listiće za svoje učenike u okviru redovnih aktivnosti. Nebojša je heroj velikog srca, koji nesebično pomaže i brine o našim sugrađanima, od najmlađih do najstarijih. Zbog svega navedenog, Nebojša je naš “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva