Početna Gradske teme Đoković fondacija i Exit za obnovu vrtića u Čeneju

Đoković fondacija i Exit za obnovu vrtića u Čeneju

Fondacija Novak Đoković i Exit fondacija pokrenule su kampanju “Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno”, a sredstva za bolje uslove u predškolskim ustanovama će se prikupljati slanjem poruke na poseban humanitarni broj telefona 2205.

Kako su u saopštenju naveli pokretači kampanje, cena poruke je 100 dinara, a humanitarni broj telefona 2205 simbolično označava datum Novakovog rođendana.

Pored slanja poruke na humanitarni broj telefona sredstva je moguće donirati i preko paypal.me/novakfdn.

Prvi cilj je da se tokom četiri dana festivala prikupi 18.450.000 dinara za rekonstrukciju i dogradnju vrtića “Lasta” u naselju Čenej u Novom Sadu, koji trenutno pohađa 88 dece.

– Plan nam je da, zajedno sa Exit fondacijom i uz pomoć svih donatora kampanje, adaptiramo postojeći objekat i proširimo kapacitete za novih 160 kvadratnih metara čime ćemo stvoriti uslove za prijem većeg broja mališana. Međutim, ovo je samo početak naše saradnje – poručila je direktorka Fondacije Maja Kremić.

Fondacija Novak Đoković i Exit fondacija potpisaće danas memorandum o dugoročnoj saradnji za bolji položaj predškolske dece u Srbiji, koja počinje akcijom “Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno”, a nastavlja se drugim globalnim akcijama poput Stars4Kids i EXIT LIFE Aid 2020.

Izvor: RTV
Foto: Promo