Početna Gradske teme Dom zdravlja “Novi Sad” dobio nova vozila za službu kućnog lečenja i...

Dom zdravlja “Novi Sad” dobio nova vozila za službu kućnog lečenja i nege

0

vozila dom zdravlja6

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat prisustvovao je primopredaji tri nova vozila za Službu kućnog lečenja i nege Doma zdravlja “Novi Sad” za koje je Grad Novi Sad u okviru plana investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja Doma zdravlja “Novi Sad” za 2016. godinu, iz budžeta izdvojio 3.590.000,00 dinara.

Ključeve tri automobila marke “Fiat Punto” je u ime Grada Novog Sada direktoru Doma zdravlja “Novi Sad” dr Veselinu Bojatu, svečano uručio član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat.

“Dom zdravlja ‘Novi Sad’ je najveći u Srbiji, i pokriva veliku teritoriju sa preko 400 hiljada stanovnika. Patronažna služba za kućno lečenje i brigu o starim, iznemoglim i slabo pokretnim licima radi veoma intezivno i upravo zbog toga su Domu zdravlja potrebna ova vozila. Podaci govore da zaposleni u Služi godišnje pređu preko 450 hiljada kilometara, a broj pregleda u kućnim uslovima se približava brojci od 40 hiljada godišnje. Tim povodom Grad Novi Sad je kupio tri nova vozila, a nadamo se da će ta nabavka značajno unaprediti Službu kućnog lečenja i nege, olakšati posao i povećati bezbednost zaposlenih. Nastavićemo da obnavljamo i kupujemo nova vozila za potrebe Doma zdravlja, a u planu je i nabavka terenskih vozila za ovu ustanovu”, rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” dr Veselin Bojat zahvalio se Gradu na brizi i na prepoznatim potrebama te Služba, kao i na pomoći u vidu novih vozila.

“Zaposleni u Službi kućnog lečenja i nege Doma zdravlja ‘Novi Sad’ godišnje pruže blizu 237 hiljada različitih usluga što je više nego svi Domovi zdravlja zajedno u celoj Srbiji. Novi automobili će značajno olakšati rad Službe i svakako unaprediti kvalitet usluga pacijentima”, rekao je dr. Veselin Bojat.

Služba kućnog lečenja i nege je samostalna jedinica u sklopu Doma zdravlja “Novi Sad” koja organizuje i pruža kontinuirano lečenje na nivou primarne zdravstvene zaštite, kao i individualni zdravstveno – vaspitni rad u kućnim uslovima pacijenata koji su nepokretni, slabo pokretni i zavise od pomoći drugog lica, kao i pacijentima u terminalnoj fazi hronične bolesti. Služba kućnog lečenja radi 365 dana godišnje, a automobili se koriste minimum deset sati dnevno.

Autor: NsHronika.rs