Početna Gradske teme Dragica i Radovan Tomić zvanično otpušteni

Dragica i Radovan Tomić zvanično otpušteni

vps

Nekadašnji direktori Visoke poslovne škole Dragica i Radovan Tomić dobili su otkaz u toj obrazovnoj ustanovi. Oni su u julu dobili upozorenje pred otkaz, izjasnili su se o njemu, a nakon sprovedene pravne procedure i zvanično su otpušteni.

Svi predmeti Dragice Tomić dodeljeni su Leonaru Salaiju, dok je Drinka Peković preuzela nastavne aktivnosti Radovana Tomića.

Podsetimo, njih dvoje su u kontinuitetu vodili tu ustanovu poslednjih 16 godina, Radovan je bio direktor u tri mandata, a potom u još jednom i Dragica, ali je ove godine smenjena.

Protiv njih je podignuto 40 prekršajnih prijava, vodilo se nekoliko postupaka pred Osnovnim, pa čak i Ustavnim sudom, a prošle godine je Pokrajinski sekretarijat za nauku podneo i krivičnu prijavu zbog nezakonitog trošenja oko 200 miliona dinara budžetskog novca.

Funkciju vd direktorke trenutno obavlja Jelena Simić-Damnjanović koju je na to mesto postavila Pokrajinska vlada i koja je javnosti postala poznata kao “uzbunjivačica” ukazujući na brojne nepravilnosti u školi i skandalozna ponašanja bračnog para Tomić.

Autor i foto: 021.rs