Početna Gradske teme DSS: Zaključani pasaži ugrožavaju bezbednost, nadležni ne reaguju

DSS: Zaključani pasaži ugrožavaju bezbednost, nadležni ne reaguju

Gradski odbor DSS-a saopštio je da je došlo do novih slučajeva zagrađivanja i zaključavanja pasaža, čime se, upozoravaju, ugrožavaju protivpožarni putevi.

“Pasaži u centru Novog Sada su protivpožarni putevi i oni moraju da budu slobodni da nam se više nikad ne ponovi tragedija kao ona u kafiću Laundž“, kaže predsednik gradskog odbora te stranke Bojan Radojević.

Iz DSS-a podsećaju da su više puta upozoravali javnost na uzurpiranje pasaža u centru Novog Sada i zahtevali od gradske vlasti da interveniše, jer su pasaži javne površine i građanima se mora omogućiti slobodan pristup.

“Nažalost, ne samo da nadležni još nisu reagovali, nego je došlo i do novih slučajeva zagrađivanja i zaključavanja pasaža, uzurpiranja i bespravnog prisvajanja javnog prostora i ugrožavanja protivpožarnih puteva”, navode u DSS-u.

Kako smo već pisali, pojedini pasaži u centru Novog Sada zaključavaju se tokom noći i vikendom, dok su neki zatvoreni za prolaz tokom celog dana.

Pasaži u kojima se nalaze kafići obično se zatvaraju oko 23 časa, dok se oni u kojima su prodavnice i zanatske radnje zaključavaju najkasnije do 21 čas. Prolazi u kojima se nalaze stambene zgrade i u kojima nema lokala, često su zaključani i tokom dana.

Iako se u njima nalaze stambene zgrade i lokali u privatnom vlasništvu pasaži su, baš poput i ulica, javni prostor, pa ne bi trebalo sprečavati kretanje građana kroz njih.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay