Početna Gradske teme Fasada SNP-a godinama je propadala, sada dobija nov izgled i osvetljenje

Fasada SNP-a godinama je propadala, sada dobija nov izgled i osvetljenje

0

Fasada Srpskog narodnog pozorišta s koje su decenijama otpadale fasadne ploče, i koja nije renovirana od izgradnje, najzad će biti rekonstruisana. A biće postavljeno i novo ambijentalno osvetljenje, koje će početi da radi uoči novogodišnjih praznika.

Sređivanje jedne od najvažnijih institucija u gradu najavio je gradonačelnik Miloš Vučević. On je kazao da je Pokrajinska vlada u dogovor s gradom donela odluku da izdvoji novac za rekonstrukciju fasade SNP-a, i novo osvetljenje.

U međuvremenu su završeni radovi na zameni cevi za grejanje i toplu vodu, na celom Pozorišnom trgu, koji će biti u potpunosti rekonstruisan i dobiće nov, savremen izgled.

Umesto starih, polomljenih granitnih ploča, biće postavljena nova podloga, postavljeno dekorativno osvetljenje, nove klupe. A biće zasađeno i 25 novih stabala drveća i 708 komada žbunastih biljaka. Drveće će biti posađeno i kod teretnog ulaza u zgradu. Vrednost investicije je 378 miliona dinara.

U sklopu sređivanja platoa oko pozorišta postavljena su i nova, moderna autobuska stajališta, a biće ponovo postavljena i ograda oko Uspenske crkve, koja je srušena sedamdesetih godina 20. veka, uoči izgradnje pozorišta.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: SNP