Početna Gradske teme Fijakeri u centru Novog Sada ostaju cele godine!

Fijakeri u centru Novog Sada ostaju cele godine!

0

IMG_2040

Organizatori “Novosadskog Winter Festa” na Trgu slobode – Color Press Grupa i Ninamedia, učinili su da posle 30 godina fijakeri ponovo voze novosadskim ulicama.

Novosađani, ali i mnogobrojni turisti i gosti Novog Sada, oduševljeni su fijakerom i konjima koji su svakodnevno pravili čaroliju u centru grada, pa tim povodom i u dogovoru sa Gradom Novim Sadom, fijakeri će voziti cele godine!

Poslednji fijakerista u Novom Sadu prestao je sa radom 1986. godine.

IMG_9094

– Fijaker se za pristojnu cenu mogao iznajmiti na trgu ispred Gradske kuće. Od 1924. godine fijakeri polako izlaze iz mode, ustupajući svoje mesto automobilima, a poslednji od ovih simbola romantike iščezao je s novosadskih ulica 1986. godine. Za savremenike fijakera to je bio samo jedan od načina prevoza. Fijaker je postao simbol romantike i prošlih vremena onda kad je nestao iz svakodnevnog života grada koji je kraj svog veka odslužio kao atrakcija čekajući putnike i uživaoce ispred nove železničke stanice – seća se Novosađanin Nenad tih dana.

Da je fijaker na novosadskim ulicama simbol romantike, govore nam i tri prosidbe koje su se desile na fijakeru tokom “Novosadskog Winter Festa”.

Organizatori su odlučili i da nagrade one koji su oduševljeni ovom atrakcijom. Do kraja “Novosadskog Winter Festa” postavite na društvene mreže svoju fotografiju iz fijakera uz hešteg #NSWinterFest, a oni čije fotografije budu imale najviše lajkova biće nagrađeni putovanjem na Kopaonik za dve osobe. Pobednike ćemo objaviti 1. februara na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

_ADR6910

Večeras, 20. januara, od 19h slušamo nastup benda “dreDDup”, a od 20h muziku po izboru O radija.

Autor: NsHronika

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here