Početna Gradske teme Fruška gora spremna za 1. maj

Fruška gora spremna za 1. maj

0

Nacionalni park Fruška gora očekuje dolazak više od 300.000 izletnika. U Upravi parka navode da je uređeno preko 50 izletničkih lokaliteta i da su u prethodnom periodu sakupljali smeće, kosili travu, uredili ložišta, obnavili stolove, klupe i dečija igrališta, postavili putokaze i drugo.

Takođe je obavljen i tretman suzbijanja krpelja na izletničkim lokalitetima Iriški venac, Brankovac, Andrevlje, Stražilovo, Kraljev izvor, Popovica, Bobelina livada, Borkovac, Ciganski logor, Testera, Popov čot, Zmajevac, Široke ledine, Jabuka, Letenka i izletničkim mestima duž Partizanskog puta.

Nacionalni park je saopštio i da su u saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore preduzete sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Oni apeluju na sve posetioce da i sami povedu računa o svojoj bezbednosti, a posebno o bezbednosti dece, da se ponašaju u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem redu, kao i osnovnim pravilima boravka u prirodi.

Podsećaju da su obezbeđene vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje, kao i da vatra može da se loži samo na za to označenim mestima, a koriste se drva koja je Nacionalni park pripremio i koja će se nalaziti pored ognjišta.

Posetioce Fruške gore za 1. maj Nacionalni park podseća i da se vatra mora ugasiti.

Ovlašćeni radnici Nacionalnog parka će počev od prvomajskih praznika, naplaćivati objedinjenu naplatu za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara, po vozilu za celodnevnu posetu Fruškoj gori. Prema Uredbi Vlade Republike Srbije bila je moguća pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120 dinara.

Autor: 021.rs
Foto: NP Fruška gora