Početna Gradske teme Grad Novi Sad pomaže mladim poljoprivrednicima, prvi put i male proizvođače vina

Grad Novi Sad pomaže mladim poljoprivrednicima, prvi put i male proizvođače vina

0

Tokom proleća Gradska uprava će objaviti još jedan javni poziv mladim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Novog Sada. Njime će biti utvrđeni uslovi, način korišćenja podsticajnih sredstava, potrebna dokumentacija, kao i rok za podnošenja prijava.

Grad Novi Sad ove godine izdvojio je 20 miliona dinara više za mlade poljoprivrednike od 18 do 40 godina.

PODRŠKA ZA MALE PROIZVOĐAČE VINA

Pored podrške mladim poljoprivrednicima, Grad Novi Sad podržaće će i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, osiguranje višegodišnjih zasada, oragansku proizvodnju, sertifikaciju proizvoda sa oznakom geografskog porekla na gazdinstvima, preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvima. Po prvi put ove godine Grad će podržti i male proizvođače vina kroz nabavku opreme za proizvodnju vina i marketing.

NA SUBVENCIJE IMAJU PRAVO POJEDINCI OD 18 DO 40 GODINA

Za pomoć će moći da se prijave sva fizička lica koja su nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu u oblasti proizvodnje voća, grožđa, povrća i cveća na teritoriji Grada Novog Sada, koja na dan podnošenja prijave na konkurs imaju navršenih 18 godina života, a u kalendarskoj godini u kojoj se podnosi prijava na konkurs navršavaju najviše 40 godina.

Maksimalan iznos koji jedan pojedinac može da dobije je 1.200.000 dinara, ističu iz Gradske uprave za privredu.

Grad Novi Sad je ove godine za podsticaj mladim poljoprivrednika izdvojio čak 20 milina dinara više nego prošle godine, pa tako ukupna vrednost Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu iznosi 72 miliona dinara.

Javni poziv biće objavljen na internet stranici Grada i Gradske uprave za privredu.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay