Početna Gradske teme Grad Novi Sad pomaže razvoj poljoprivrede

Grad Novi Sad pomaže razvoj poljoprivrede

poljoprivreda

Gradska uprava za privredu Novog Sada predstavila je mere podrške poljoprivredi iz budžeta Grada Novog Sada za 2016. godinu.

Skupština Grada Novog Sada usvojila je dva značajna dokumenta ove godine. Prvi je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada za 2016. godinu, a iz budžeta je za ovu namenu izdvojeno deset miliona dinara. Ovim programom se prvenstveno podržava kontrolisana poljoprivredna proizvodnja, organska poljoprivredna proizvodnja i poljoprivredni proizvodi sa oznakom geografskog porekla – rekla je zamenica načelnika Gradske uprave za privredu Slavka Dukić.

Drugi dokument je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Novog Sada za 2016. godinu. Godišnjim programom je predviđen set mera koje predviđaju gde će se namenska sredstva utroši od zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Ukupan prihod koji se očekuje od ovih namenskih sredstva je oko 152 miliona dinara, a iznos je raspoređen na opremanje poljo-redarske službe, uređenje i održavanje postojeće kanalske mreže i uređenje i održavanje atarskih puteva i otresišta – rekla je Slavka Dukić.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay.com