Početna Danas u gradu Prijem u čast Hanelore Lamhe – počasne građanke Novog Sada

Prijem u čast Hanelore Lamhe – počasne građanke Novog Sada

2016_05_17_12_47_47_PRIJEM_ZA_POČASNU_GRAĐANKU_NOVOG_SADA_HANELORE_LAMHE_Novi_Sad_Opera

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je počasnu građanku Novog Sada Hanelore Lamhe iz Dortumda koja se bavi humanitarnim radom i godinama pomaže i prikuplјa humanitarnu pomoć za mnoge gradske ustanove. Finansijski je pomagala i organizovala dostavu hrane, slatkiša, lekova, medicinskih aparata, sredstava za higijenu i odeću za decu Novog Sada. Nesebično je pomagala Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, školu “Milan Petrović”, kao i druge gradske institucije.

Svojim nesebičnim i požrtvovanim humanitarnim radom Hanelore Lamhe pomaže naš grad već više od dve decenije što je dokaz istinskog prijatelјstva dva grada pobratima. Tokom 78 dana NATO bombardovanja, 1999. godine, ona je u Dortmundu inicirala mirovne proteste i na taj način iskazala saosećanje sa našim sugrađanima u najtežim trenucima – rekao je Aleksandar Petrović i poželeo joj dobrodošlicu u Novi Sad.

Hanelore Lamhe je na predlog Doma u Veterniku proglašena počasnim građankom Novog Sada odlukom Skupštine grada 13. septembra 1999. godine, za požrtvovano i nesebično angažovanje u slanju humanitarne pomoći i afirmisanje Novog Sada u celoj SR Nemačkoj.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad