Početna Gradske teme Za uklanjanje grafita skoro pet miliona iz budžeta Novog Sada

Za uklanjanje grafita skoro pet miliona iz budžeta Novog Sada

graffiti-1291772_1920Za uklanjanje grafita sa fasada zgrada i spomenika u Novom Sadu ove godine će se iz bdužeta izdvojiti oko četiri miliona dinara.

Ovaj posao Uprava za komunalne poslove dodelila je firmi “LTS Aladin” iz Novog Sada koja se jedina javila na tender za čišćenje oko 11.360 kvadrata fasada i spomenika. Za to je ponudila cenu od 3.935.260 dinara bez PDV-a.

Iako grafite u Novom Sadu prekrečava posebna antigrafit jedinica u sklopu “Gradskog zelenila”, firma “Aladin” će posebno uklanjati grafite po nalogu Uprave za komunalne poslove i Zavoda za izgradnju grada.

Razlog za angažavanje posebnog preduzeća za uklanjanje grafita je upotreba hemijske i druge opreme koja neće oštetiti spomenik ili fasadu, a takvu opremenu ne poseduje “Zelenilo” ili neko drugo gradsko preduzeće.

Inače, isto preduzeće je dobilo posao održavanja “Strawberry drveta”, mesta za plakatiranje, putokaza, info tabli, panela za muzeje i druge ustanove, kao i drugih sličnih javnih objekata koji služe za informisanje građana i turista. Oni će za ovaj posao iz budžeta dobiti 2.395.560 miliona dinara bez PDV-a.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com