Početna Gradske teme Grade se socijalni stanovi na Novom naselju

Grade se socijalni stanovi na Novom naselju

Na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, počela je gradnja socijalnih stanova, saznaje 021.rs.

Na gradnju zgrade koju finansira Stambena agencija Grada Novog Sada čekalo se više od pet godina jer je, osim dobijanja građevinske dozvole, bilo potrebno menjati i urbanističke planove. Sada je počela gradnja petospratnice sa 27 stanova, ukupne površine 1.630 kvadrata, dok bi ceo kompleks zgrada trebalo da ima 173 stana. U Stambenoj agenciji za 021.rs navode da su radovi počeli 6. februara, a izvode ih firme “M enterijer gradnja” iz Beograda i “INTEC” iz Novog Sada, koje su dostavile ponudu od skoro 140 miliona dinara.

– Izvode se radovi u I fazi i rok za završetak izgradnje je deset meseci. Biće izgrađeno 27 stanova, prosečne veličine oko 50 kvadrata – kaže direktor Stambene agencije Goran Zarić.

Ovi stanovi namenjeni su za socijalno ugrožene građane a, kako je naveo Zarić, biće raspodeljeni nakon što Grad formira posebnu komisiju. Za sada nema informacija o tome kada bi mogla da usledi gradnja ostalih pet lamela.

Podsetimo da je ovo druga zgrada sa socijalnim stanovima. Zgrada u Kisačkoj 55 sagrađena je pre skoro tri godine, ali do danas nije useljena. Konkurs za stanove do danas nije sproveden, a poznato je da je zastoja bilo zbog nezavršenog tehničkog prijema, kao i istrage koja se vodi od novembra 2015. godine. Naime, tada je policija protiv vlasnika firme “GAT” koja je zidala zgradu u Kisačkoj podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ponudu za ovu nabavku zasnovao na lažnim podacima. Prema poslednjim dostupnim podacima, istraga je još uvek u toku. Zarić je za 021 naveo da će “u narednim danima biti završen tehnički prijem tog objekta”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay