Početna Gradske teme Gradonačelnik: Rad Doma zdravlja mora biti dobro organizovan tokom radova na Limanu

Gradonačelnik: Rad Doma zdravlja mora biti dobro organizovan tokom radova na Limanu

0

Osim rekonstrukcije ambulante na Limanu IV i izgradnje nove ambulante na Adicama, Dom zdravlja „Novi Sad“ uskoro bi mogao da započne pripremu rekonstrukciju objekta na Novom naselju.

– Moramo dobro organizovati kako će Dom zdravlja da radi kad se zatvori Liman IV, jer istovremeno očekujem da ćemo raspisati i tender za dom zdravlja na Adicama, a pripremamo i projekat za rekonstrukciju doma zdravlja na Novom naselju. I tu je Grad dobio novac od Kancelarije za javna ulaganja – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za 021.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, medicinsko osoblje se od proletos priprema za ovo renoviranje i selidbu u druge objekte.

Podsetimo, nedavno je raspisan tender za rekonstrukciju objekta Doma zdravlja na Limanu IV, a prethodno je Gradsko veće odgovornost za celokupan posao vrednosti 690 miliona dinara prebacilo na ovu zdravstvenu ustanovu. Vučević kaže da je tako urađeno zbog tehničke prirode.

– Dobili smo od Kancelarije za javna ulaganja gotovo 600 miliona za investiciju na Limanu IV i to je, prevedeno i narodski rečeno, 600 miliona dinara više za Novi Sad. Ne trošimo gradske pare već smo dobili od Republike i ulažemo u naš Dom zdravlja. Radi se o dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja da ne pravimo komplikovane procedure, da nemamo tripartitne ugovore i da Kancelarija ne mora da prenosi Gradu, pa Grad Domu zdravlja, već smo mi pojednostavili procedure i rokove koji su ionako veoma komplikovani. Mi se godinu dana pripremamo da uopšte dođemo do ovog nivoa, da uskladimo projekat – kaže Vučević.

On dodaje da će Dom zdravlja dobiti kontrolno-nadzorne članove komisije za javnu nabavku, što je deo posla. Inače, na sličan način je rađena i obnova Osnovne škole „Jovan Popović“, koju je, takođe, finansirala Kancelarija za javna ulaganja.

izvor: 021, novisad.com
Foto: PIxabay