Početna Gradske teme Gradonačelnik slovačkog grada Puhova u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik slovačkog grada Puhova u poseti Novom Sadu

Milos Vucevic  (2)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući gradonačelnika Puhova, grada u Slovačkoj Republici, Rastislava Heneka koji je sa saradnicima posetio Novi Sad povodom potpisivanja ugovora sa jednom novosadskom kompanijom u vezi sa nabavkom mini-buseva za potrebe gradskog prevoza u Puhovu.

Milos Vucevic  (1)

Gradonačelnik Vučević je delegaciji iz Slovačke Republike poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovolјstvo njihovom posetom gradu, naglasivši da Republika Srbija i Slovačka Republika neguju tradicionalno dobre i prijatelјske odnose. Dva gradonačelnika su razgovarala o strateški važnim koracima za javna preduzeća i njihovoj budućnosti, a tom prilikom su uporedili i celokupan način funkcionisanja javnih službi u dva grada.

Milos Vucevic  (3)

Gradonačelnik Rastislav Henek je rekao da grad iz kojeg dolazi u Slovačkoj spada u red manjih gradova i da prema poslednjem popisu stanovništva ima oko 18 000 lјudi. Izrazio je zadovolјstvo što je Novi Sad zaista otvoren za nacionalne manjine i mesto gde se poštuju multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost.

Milos Vucevic  (4)

Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad sedište znatnog broja profesionalnih ustanova i institucija koje brinu o tome da slovačka kultura bude prepoznatlјiva u najširim okvirima i da se njene specifičnosti razvijaju na najbolјi mogući način.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad