Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Snežana Jankov – Doktorka koju kolege i pacijenti prosto obožavaju

#HerojUlice2020: Snežana Jankov – Doktorka koju kolege i pacijenti prosto obožavaju

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Za Heroja ulice 1300 kaplara, kao i čitavog grada, stigao nam je predlog jedne divne doktorke koja je uvek spremna da pomogne i da bude tu za svoje pacijente. Njeno ime je dr Snežana Jankov, i za nju bi mnogi rekli da je vrhunski profesionalac sa velikim srcem.

Dr Snežana Jankov je specijalista opšte medicine i uvaženi lekar u Domu zdravlja “Novi Sad”. Među pacijentima je poznata kao strpljiva i prijatna, u struci kao sposobna i svestrana. Svoj radni vek provela je u nekoliko domova zdravlja i u svima ostavila značajan trag. Nakon završetka Medicinskog fakulteta par godina je radila u selu Elemir kod Zrenjanina gde je, kako kaže, ispekla zanat. Godine 1999. postala je šef dispanzera u naselju Šangaj uspevajući da zadrži strpljenje prema pacijentima i ljubav prema poslu uprkos bombama koje su padale u neposrednoj blizini. Pre 19 godina raspoređena je u dispanzer na Limanu gde i danas radi. Kada nije sa pacijentima, bira da vreme provodi sa porodicom i prijateljima, šetajući uz Dunav ili uživajući na Štrandu. Zaljubljena je u svoj posao i životnu radost, a sugrađanka koja ju je prijavila ističe da je upravo zbog nje titula “Heroja ulice” i postoji.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Mojnovisad.com/Aleksandar Jovanović