Početna Gradske teme Hoće li im neko stati na put?: Rukovodstvo Informatike i dalje krši...

Hoće li im neko stati na put?: Rukovodstvo Informatike i dalje krši zakon

0

protest,-radnic

Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Informatika iz Novog Sada saopštio je danas da je 12 otpuštenih radnika dobilo rešenje novosadskog Odeljenja inspekcije rada o vraćanju na posao do okončanja sudskog spora.

“Rukovodstvo JKP Informatika se kod prethodnih četvoro naših kolega, koji su ranije dobili ovo rešenje, oglušilo o ovo zvanično doneto rešenje Inspektora rada. Da li će rukovodstvo JKP Informatika opet pogaziti sistem i zakone ove države, ili će im neko konačno stati na put?”, naveo je sindikat u saopštenju.

Sindikat je podsetio da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno javno obećao da će taj slučaj biti rešen za 15 dana, odnosno do petka, 12. juna.

“Od tog obećanja nismo održavali protest na Trgu slobode u Novom Sadu, niti smo išli u protestne šetnje. Od tog obećanja odbrojavamo dane i nadamo se da je nekom u ovoj državi zaista stalo do države”, piše u saopštenju.

Sindikat je optužio rukovodstvo JKP Informatika, koje je na to mesto predložila politička organizacija Treća Srbija, da je za vreme svog mandata zaposlilo više desetina svojih aktivista.

“Istina je da se određeni broj tih aktivista ne pojavljuje ili skoro ne pojavljuje na poslu, a uredno dobija platu. Istina je da su 16 svojih aktivista zaposlili dva meseca pre uručivanja otkaza starim radnicima. Istina je da su otpustili četiri elektroinženjera, a zaposlili automehaničara i autolimara. Istina je da su otpustili ženu čije je dete dva meseca pre toga imalo izliv krvi na mozak i bila na bolovanju”, piše u saopštenju.

Autor: Tanjug