Početna Gradske teme Humanitarna akcija “Kosmetu na poklon od studenata“

Humanitarna akcija “Kosmetu na poklon od studenata“

0

Savez studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu pokrenuo je petu godinu za redom humanitarnu akciju “Kosmetu na poklon od studenata“. Akciju je do sada podržalo preko 20 studentskih i nekoliko sličnih udruženja Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici.

Aktivnosti u cilju prikupljanja slatkiša, slaniša, školskog pribora i igračaka su već počele i trajaće do kraja decembra 2019. godine, kada će biti organizovano studentsko putovanje po enklavama na Kosovu i Metohiji gde će pokloni, u vidu novogodišnjih paketića biti podeljeni srpskoj deci sa Kosova i Metohije. Iz godine u godinu, akcija sve više raste, tako da je predhodne godine prikupljeno oko 1000 paketića, a ove godine se očekuje još veći odziv. Studenti svih fakulteta organizuju razne aktivnosti (žurke, pab kvizove, takmičenje u asocijacijama, društvenim igrama, sportska takmičenja…) na kojima je cilj prikupljanje stvari za paketiće, a takođe je akcija otvorena i za sve zainteresovane građane koji potrebne stvari mogu doneti svakog radnog dana u kancelarije studentskih parlamenata navedenih univerziteta.

Studenti na ovaj način pokazuju koliko smo svi ujedinjeni oko gorućeg problema i pokušavaju da, osim što će decu obradovati novogodišnjim poklonima, podignu svest građana o tome koliko je naša južna pokrajina značajna za kulturni, istorijski, verski i državni identitet, što možda i najbolje pokazuje parola naše akcije: “STUDENTI SU SE POKRENULI – POKRENI SE I TI!“

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay