Početna Gradske teme Inspekcija će kontrolisati i Aptiv i sve druge firme

Inspekcija će kontrolisati i Aptiv i sve druge firme

Povodom pritužbi radnika na uslove rada u fabrici Aptiv, gradonačelnik Miloš Vučević je najavio da će inspekcije kontrolisati i njih i sve druge firme kako bi se proverilo u kakvim uslovima rade zaposleni.

Radnici ove fabrike su se požalili medijima, kao i kabinetu gradonačelnika da im poslodavac nije obezbedio propisane uslove rada u skladu sa aktuelnom situacijom i mogućom zarazom virusom COVID-19. Vučević kaže za 021.rs da niko neće biti izuzet iz kontrole koja je dogovorena sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem i da će biti nenajavljenih dolazaka inspekcija.

“Inspekcija će izaći, razgovarao sam i sa ministrom. S jedne strane me raduje što Aptiv ima posla, a sa druge strane i to je poruka rukovodstvu Aptiva, mora da se poštuje svaka mera i preporuka države, bez iakkve zapete ili zagrade. Sve mere moraju da se ispoštuju u pogonima. Obaviće se nenjavaljene kontrole. Pričao sam i sa radnicima koji su se javljali u kol centar i kabinet i potpuno razumem njihov strah, kao što razumem i želju poslodavaca da zadrži poslove i da privreda radi, ali ne sme da se ugrozi zdravlje i životi zaposlenih”, naveo je Vučević.

Prema navodima radnika, Aptiv nije radio proteklih dana, a radnici su pozvani da se od 1. aprila vraćaju i da rade u nekoliko proizvodnih linija od 7h do 15h uz najavu da će svi od 6. aprila početi da rade u punom kapacitetu.

O stanju i radu u Aptivu, kao i Liru, dvema fabrikama sa najviše radnika u Novom Sadu pisali smo pre nekoliko dana OVDE.

Izvor: 021
Foto: Prinstcreen