Početna Gradske teme Inspekcija oduzela pse problematičnom komšiji iz Karlovaca

Inspekcija oduzela pse problematičnom komšiji iz Karlovaca

psi_karlovci

Inspekcije Sremskih Karlovaca, zajedno sa socijalnim radnicima, policijom i hitnom pomoći, odvele su 29 pasa iz dvorišta Berislava Holika, a njega hospitalizovali. Do toga je došlo nakon jučerašnjeg pisanja 021 o problemu građana Sremskih Karlovaca sa Holikom, koji već 10 godina u svom dvorištu drži veliki broj pasa, a sakupljanjem sekundarnih sirovina napravio je pravu deponiju, što je ugrožavalo stanovnike okolnih kuća.
Prema rečima komunalnog inspektora zaduženog za ovaj slučaj, Aleksandra Andrića, ekipe su, uz pomoć samog Holika, sve njegove pse, kojih je bilo ukupno 29, odveli u prihvatilište.

Sekundarne sirovine koje je držao po kući i u dvorištu nismo mogli da diramo jer je to njegov privatni posed, a mi nemamo zakonsko pravo da mu oduzimamo njegove stvari, te smo za sada uradili sve što smo mogli“, kaže on i napominje da je tokom jučerašnje akcije pojedinim njegovim kolegama bukvalno pozlilo od neprijatnih mirisa i prizora koje su zatekli na imanju.

Sam Holik je nakon akcije odveden u bolnicu, ali je na sopstveni zahtev ubrzo pušten, te se sada čeka da Centar za socijalni rad preuzme dalju brigu o njegovom slučaju.
Podsetimo, komšije iz okolnih kuća u delu Karlovaca poznatom kao Kalvarija godinama su vodile borbu protiv Holikovih loših navika, uz brojne peticije i prigovore nadležnim organima.

Autor i foto: 021.rs