Početna Gradske teme Studentkinje osmislile aplikaciju – vodič kroz Novi Sad

Studentkinje osmislile aplikaciju – vodič kroz Novi Sad

???????????????????????????????

Studentkinje PMF-a sa Katedre za turizam, Aleksandra Živić i Maja Tišma su u okviru predmeta “Preduzetništvo” osmislile ideju o mobilnoj aplikaciji – turističkom vodiču kroz Novi Sad. Uz pomoć docenta Nemanje Davidovića, za ideju je napisan biznis model, sa kojim su, kao tim iz Srbije, aplicirale na međunarodnom takmičenju DoRa, koje okuplja ekipe iz podunavskih zemalja, a tema je promocija kulturnog nasleđa i turizma. Prijava je poslata početkom juna, a Aleksandra i Maja su nedavno obaveštene da je njihova ideja ušla u deset najboljih. To je jedina ideja iz Srbije koja je ušla u 10 najboljih, dok su ostalih devet su iz Nemačke, Austrije i Rumunije.

Takođe, ovaj tim je dobio poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja će se održati u Ulmu 29. i 30. oktobra ove godine. Tu će se nastaviti takmičenje i ideje treba da budu realizovane, odnosno aplikacije će biti spremne za korišćenje.

U pitanju je interaktivna aplikacija koja na originalan način daje informacije o kulturnim znamenitostima Novog Sada. Korisnici imaju mogućnost da kroz rešavanje interesantnih i neuobičajenih zadataka osvoje nagrade i vide više nego što običan elektronski vodič može da mu ponudi.

Pogledajte promo aplikaciju:

Auto: 021.rs
Foto: PMF