Početna Gradske teme Spens sledeće godine pravi novu ledenu dvoranu

Spens sledeće godine pravi novu ledenu dvoranu

???????????????????????????????

Spens će dogodine u program investicija uvrstiti izgradnju dvorane za klizanje. Direktor Spensa Milan Balać kaže da se trenutno razmatra gde bi ta dvorana mogla da bude.

Naša vizija je da ledena dvorana bude na Sajmištu ili na pomoćnom terenu na zelenoj površini, tu gde je Spens, a da ovu ledenu dvoranu za klizanje što imamo pretvorimo u sportsku dvoranu“, navodi Balać za “Dnevnik”.

Balać ističe da bi tada bilo više termina za sportiste, a izgradnjom nove ledene dvorane troškovi održavanja i pravljenja leda bi bili znatno jeftiniji.

Sada imamo star sistem, u svetu se koriste takozvani čileri koji sa manje novca prave istu količinu leda“, kaže Balać i naglašava da za realizovanje ove investicije treba najduže dve godine, od odobrenja projekta do izgradnje.

Prošle godine je najavljeno da će se na Spensu graditi akvapark. Balać kaže da čekaju da se usvoje izmene regulacionog plana koji je trenutno na javnoj raspravi, da taj dokument usvoji Skupština grada, pa da se krene sa izradom idejnog projekta.

Potom će biti izrađen glavni objekat, a potom počinje izgradnja. Za projekte smo predvideli šest miliona dinara, ali smatram da će taj novac biti prebačen za dogodine jer nije za očekivati da dva planska dokumenta budu gotova do kraja godine“, naveo je Balać.

Plan je da se pored spoljnog bazena izgradi još jedan veliki ili dva manja bazena sa nekoliko tobogana za spuštanje. Tako bi ograđeni prostor uz Bulevar cara Lazara postao vodena oaza, a u isto vreme planira se i kopanje bunara, kako bi se smanjili troškovi vode koji na Spensu godišnje prelaze 30 miliona dinara. Procena je da ulaganja mogu da se vrate za četiri godine.

Autor: 021.rs