Početna Gradske teme Institutu za plućne bolesti Vojvodine nagrada u Londonu

Institutu za plućne bolesti Vojvodine nagrada u Londonu

0

institut-sremska-kamenica-onkologija-3_660x330

Institut za plućne bolesti Vojvodine dobio je nagradu na “Forumu dostignuća 2016” u Londonu, 22. marta, kao najbolja institucija u oblasti medicine u regionu. Direktor Instituta Branislav Perin proglašen je menadžerom godine.

Nagradu dodeljuje Evropska poslovna skupština na osnovu pozicije institucije u regionu, kvaliteta marketinga i njene uspešnosti u poslovanju, a mera uspešnosti su i naučna istraživanja i objavljeni naučni radovi.

Naši radovi koji su publikovani poslednjih nekoliko godina i te kako su zapaženi, čak u tolikoj meri da neki od naših radova ulaze u svetske vodiče za postupke u određenim oblastima respiratorne medicine – rekao je prof. dr Branislav Perin, direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine.

Ova nagrada, ne samo da predstavlja nagradu samu po sebi, ona je ulaznica u novi poslovni svet koji omogućava svakoj nagrađenoj instituciji da se uključi u mnogo veće tokove u svom domenu.

Mi smo dobili mogućnost da se uključimo u tokove koji razmatraju medicinski turizam. To će biti jedna od naših sledećih aktivnosti gde će se raspravljati o toj oblasti, jer smo kao institucija zainteresovani da privučemo ljude iz cele Evrope, možda i iz sveta, da dođu kod nas i budu dijagnostikovani ili lečeni u određenim segmentima – objašnjava Perin.

Institut za plućne bolesti već ima određene medicinske procedure, koje može da ponudi Evropi. Kvalitetni smo, imamo dobar kadar, a i naše usluge su u finansijskom smislu prihvatljivije od onih u evropskim zdravstvenim institucijama – kaže sagovornik RTV-a.

Institut za plućne bolesti Vojvodine jedina je zdravstvena ustanova u jugoistočnoj Evropi kojoj je dodeljena ova prestižna nagrada.

Institut je prethodne godine obeležio pedeset pet godina postojanja.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada