Početna NStyle Serbia Fashion Week: Festival mode i dizajna sledeće sedmice u Novom Sadu

Serbia Fashion Week: Festival mode i dizajna sledeće sedmice u Novom Sadu

0

Vanja Vucenovic SFW (1)

U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je upriličena konferencija za novinare povodom predstojećeg šestog Internacionalnog festivala mode i dizajna Serbia Fashion Week-a.

Konferenciju su otvorili Vanja Vučenović, član gradskog veća za kulturu i član gradskog veća za privredu Mr Goran Sečujski.

Izražavam veliko zadovoljstvo zbog toga što se “Serbia Fashion Week” održava po šesti put i naglasio da Gradska uprava za kulturu podržava ovu manifestaciju i nastaviće to radi i u budućnosti, pogotovo zbog toga što je reč o manifestaciji koja na najlepši mogući način pronosi ime Novog Sada kako u zemlji, tako i inostranstvu. “Serbia Fashion Week” predstavlja festival od izuzetnog značaja zato što smatramo da moda predstavlja vrhunsku umetnost i kulturu i u razvijenim zemljama zauzima posebno mesto, a potrebno je uložiti zajedničke napore da tu poziciju zauzme i kod nas. “Serbia Fashion Week” je takođe bitan segment aplikacije za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, kao jedan od festivala koji osim što promoviše kulturu, podstiče i kreativnu industriju i kao takav je izuzetno bitan – rekao je Vanja Vučenović.

Vanja Vucenovic SFW (2)

Na reči Vanje Vučenovića nadovezao se Sečujski koji je rekao da je ova manifestacija za kratak vremenski period postala od velikog značaja za naš grad.

Konferenciji su prisustvovali i dizajneri koji će svoje modele predstaviti Novosađanima: Bata Spasojević, Vesna Milošević, Marija Šabić

Nakon što su izrazili izuzetno divljenje prema ovoj manifestaciji i Svetlani Horvat, predsednici Festivala i Nacionalne komore za modu, ona se zahvalila svom timu i dizajnerima što već šestu sezonu uspevaju da održe pažnju obožavalaca mode, a novinarima na podršci i saradnji.

Vanja Vucenovic SFW 1

U prijatnoj atmosferi Gradske kuće i uz simbolične poklone konferencija je privedena kraju uz iščekivanje svega što nosi modni spektakl koji očekuje naše sugrađane u periodu od 6. do 11 aprila.

Program možete pronaći na linku Serbiafashionweek.com

Autor: Ivana Knežević
Foto: SFW