Početna Gradske teme Iz budžeta Vojvodine 76,3 miliona zdravstvenim ustanovama, 36 miliona Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Iz budžeta Vojvodine 76,3 miliona zdravstvenim ustanovama, 36 miliona Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Pokrajinska vlada na jučerašnjoj sednici opredelila je 76,3 miliona dinara za potrebe adaptacije i opremanja zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Doneto je rešenje da se Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu usmeri 30 miliona dinara za adaptaciju i proširenje sistema medicinskih gasova za potrebe kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici usmereno je 27,2 miliona dinara za opremanje mikrobiološke laboratorije, a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine pet miliona dinara za finansiranje investicionog održavanja i opremanja Službe za neonatologiju i smeštajnog prostora za majke pratilje.

Na sednici je doneto i rešenje da se Institutu za onkologiju Vojvodine usmeri 14,1 milion dinara za nabavku opreme za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Za finansiranje projekta spoljnog uređenja objekta Velnes centra u Adi Pokrajinska vlada izdvojila je 69,8 miliona dinara.

Pokrajinska vlada opredelila je Srpskom narodnom pozorišta 62,4 miliona dinara za zamenu postojećeg čilera s rashladnim agregatima u verziji toplotne pumpe i 15,5 miliona dinara za rekonstrukciju dekorativnog osvetljenja.

Za završetak projekta “Uređenje trotoara i staza u centru naselja Lovćenac” u opštini Mali Iđoš izdvojeno je 26,3 miliona dinara, dok je za programe modernizacije infrastrukture osnovnih i srednjih škola u Ravnom Selu, Senti, Grebencu, Belom Blatu, Maradiku, Kruščiću i Beloj Crkvi usmereno 12 miliona dinara.

Pokrajinska vlada finansiraće sa 36 miliona dinara prvu fazu radova na obnovi objekta Srpske pravoslavne crkvene opštine u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay