Početna Gradske teme J.R. August, Katarina Pejak i grupa The Strange 8. juna u Novom...

J.R. August, Katarina Pejak i grupa The Strange 8. juna u Novom Sadu!

Deseto izdanje festivala Poezika održaće se 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada. Festival će otvoriti J. R. August, koji je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu.

O kvalitetu i dosadašnjem radu J. R. Augusta mnogo govori to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu, Coldplay, primetio nakon objavljivanja pesme “Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara. Ta pesma bila je deo njegovog konceptualnog projekta pod nazivom “Change of Seasons”. J.R. August do danas je objavio pet EP izdanja: spomenuti “Change of Seasons”, “Tea Party with Mr. Death”, “33”, “Tales from the Forest” i “Black Waters”, a upravo je potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records.

Isti dan nastupiće i kantautorka Katarina Pejak, kao i bend The Strange.

Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award” i bila gostujući predavač na Berkliju. Objavila je četiri albuma, a za nju kažu da je „srpska Nora Džouns“.

Pored nagrađenog Augusta i muzikalne Katarine Pejak, publika u Novom Sadu moći će premijerno da čuje grupu The Strange. Ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts, i Dalibor Pavičić autor širom sveta poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters.

Poezika je festival autorske i kantautorske muzike koji afirmiše stvaralaštvo autora i kantautora. Festival je do sada imao devet izdanja – šest redovnih bilo je u Kulturnom centru Novog Sada. U saradnji s Kulturnim centrom Kotora realizovano je dva izdanja festivala upravo u Kotoru, a pokrenuta je saradnja s Fondacijom Novi Sad 2021 – Evropska prestonica culture, i realizovano je zimsko izdanje festivala Poezika u okviru dočeka Srpske Nove godine u Novom Sadu.

Ulaz na festival je i ove godine slobodan.

Foto: Promo