Početna Gradske teme Centar Novog Sada izlepljen nalepnicama sa homofobnom porukom

Centar Novog Sada izlepljen nalepnicama sa homofobnom porukom

Dan uoči prvog novosadskog Prajda u centru Novog Sada pojavile su se nalepnice sa pretećim porukama upućenim osobama homoseksualne orijentacije.

Nalepnice se uglavnom nalaze u okolini Trga republike gde će se događaj i održati, ali ima ih i u Dunavskom parku i Dunavskoj ulici.

Podsetimo, u petak se od 12 do 14 časova na Trgu republike održava prvi novosadski Prajd kako bi se se obeležio 17. maj – Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije. Trg republike će obezbeđivati policija i obezbeđenje, a svi koji žele da dođu su dobrodošli nakon pregleda na punktovima na prilazu Trgu.

“Na našim nalozima na društvenim mrežama će oni koji žele da dođu moći da vide i detaljnu mapu, a podsećamo da je na ovakvim skupovima zabranjeno donošenje alkohola, pića, hrane, oružja i drugih nepredviđenih stvari zbog čega se i sprovodi pretres na ulazu. Takođe, dogovoreno je i da ne smeju da se unose transparenti veći od 2×1 metar i oni koji imaju poruke nasilja ili ugrožavanja bilo koje druge grupe”, rekao je za 021 predstavnik Grupe “Izađi” Filip Kocevski.

On je dodao da pozivaju zaista sve da im se pridruže na Trgu, da izađu zajedno i pokažu da je Novi Sad slobodan grad, grad svih ljudi koji žive u njemu i svih onih koji vole Novi Sad, kao i da pokažu da mogu da ostvare prava podjednaka za sve.

Izvor: 021
Foto: Pixabay