Početna Gradske teme Javni čas folklora očekuje nas za vikend

Javni čas folklora očekuje nas za vikend

0

FB_IMG_1441693840798

U subotu na Trgu slobode biće održan Javni čas folklora. Udruženje Čuvari tradicije i narodnog blaga sa udruženjem Veliko kolo ogranizuju festival folklora u okviru kojeg će biti održan Javni čas.

Prema programu organizatora u 18 časova u Dunavskoj ulici kreće defile folkloraša koji će zatim prolaziti kroz Zmaj Jovinu ulicu i dolaskom na Trg slobode svečano će otvoriti ovu manifestaciju gde zvanično i počinje program. Organizatori su pripremili zanimljiv program. Pored nastupa folklornog udruženja iz Novog Sada, nastupiće i gosti dečiji satsav iz Rumenke.

Svi koji žele da učestvuju u manifestaciji Veliko kolo za Ginisa, koje će biti odigrano 4. oktobra, mogu da dođu i učestvuju na Javnom času u subotu od 19 časova, gde će naučiti osnovne korake naše tradicionalne igre. Nakon časa zainteresovani će moći da se prijave da učestvuju u kolu za Ginisa, na pultu koji će biti postavljen pored bine.

Ukoliko se odlučite da budete deo neverovatnog podviga da najveće kolo na svetu odigrano početkom oktobra uđe u zapis Ginisove knjige rekorda, časovi uvežbavanja koreografije održavaju se ponedeljkom i petkom do trenutka izvođenja igre. Prijava će biti otvorena do 21. septembra.
Pored igre publika će uživati i u tradicionalnom zvuku Narodnog orkestra udruženja Veliko kolo i vokalne grupe Muzike srca.

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs